Gastronomie Nostalgie

Op een hoekje van de Nieuwezijds Voorburgwal en de Rosmarijnsteeg vind je een oud-ogend winkeltje met een nieuwerwetse naam op het raam: GastronomieNostalgie.nl. [Ondertussen verhuisd naar de overkant van de straat]

Je kunt de zaak dus online bezoeken, maar U weet inmiddels dat wij toch altijd aanraden onze Unieke Winkeltjes in levende lijven te ervaren.

Houdt U, net als ons, èn van gastronomie, èn van nostalgie, dan zal U hier met veel plezier winkelen.

Het kleine zaakje staat letterlijk bol van antieke en brocante gastronomische artikelen. De uitbater beschrijft het zelf allemaal zo:

Gevestigd in het hart van Amsterdam en gespecialiseerd in alles wat u niet echt nodig heeft, maar wat u altijd al graag wilde hebben voor een prachtige, klassiek gedekte tafel.

U vindt bij ons bijna ieder denkbaar gastronomisch object uit vervlogen tijden, zoals broodmanden, karaffen, sauskommen, servetringen, kandelaars, wijnkoelers, glaswerk en serviezen.

Kom gerust eens rond neuzen tussen de zilveren en verzilverde lepels, kristallen glazen en porseleinen schalen.

Naast een keur aan gerenommeerde Nederlandse namen als Gero, Sola, Keltum, Regout en Mosa bieden wij vele items aan van de prestigieuze internationale huizen zoals Christofle, WMF, Wiskemann, Mappin & Webb, Val St. Lambert, Meissen enz.

U kunt uw tafel betoveren met een enkele, prachtig geslepen, kristallen karaf of met een verzilverd bestek een vleugje warmte en nostalgie toevoegen aan uw moderne tafel.

Je kan het zo gek niet bedenken of het is er wel, en mocht je naar iets speciaals zoeken dat niet of niet meer in de zaak aanwezig is, geen paniek. De eigenaar koopt geregeld nieuwe spulletjes in — vaak op veilingen van goederen afkomstig van restaurantjes en hotels in Belgie en Frankrijk.

Voor gewoon bestek of ander tafelgerei ga je maar naar Blokker. Bij Gastronomie Nostalgie heeft alles een verleden. Het kan best zijn dat dat de mooie zilveren botervloot die je hier koopt een paar maanden geleden nog zeer rijke gasten van een exclusief hotelletje in Zuid Frankrijk van boter voorzag.

Elk artikel heeft hier immers een verhaal, een geschiedenis — en tien tegen één weet de uitbater U daar in geuren en kleuren over te vertellen.

Dit winkeltje ligt op loopafstand van De Dam (Google Kaart)

Over het huisje waarin deze zaak gevestigd is kunnen we op dit moment niet veel vertellen. Wel kan je in de beeldbank van het Stadsarchief Amsterdam zien dat er vroeger ook een bloemen en plantenzaak, en later een boeken antiquariaat in het pandje hebben gezeten.

Adres & Informatie


Gastronomie Nostalgie
Nieuwezijds Voorburgwal 361 [Google Map]
1012 RM Amsterdam
Tel: 020 422-6226

Website

Gastronomie Nostalgie [No longer updated]

Show Comments

One Response

  1. Mevr. Aarhouts

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.