Knopenwinkel

Het mag duidelijk zijn: De Knopenwinkel verkoopt knopen. Niet alleen knopen, maar als je werkelijk een knoop nodig hebt zal het gek zijn als je ’em hier niet vindt.

Er is natuurlijk een zeer uitgebreidde collectie, van eenvoudige, zeg maar klassieke knopen, tot ware kunstwerkjes die een jas, vest of tas iets heel unieks meegeven.

Zoals Londen het wereldberoemde Button Queen heeft en New York de thuisbasis is van Tender Buttons, ooit de favoriete winkel van stijlicoon Marléne Dietrich, heeft Amsterdam zijn eigen ‘Knopenwinkel’ gevestigd aan de Herengracht.

Eigenaresse Thea de Boer startte haar knopenwinkel ooit in een klein pand aan de Wolvenstraat. In 2001 sloot ze naar ruim veertien jaar de deuren. Veel reizen, veel inspiratie opdoen en vier jaar later is Thea de Boer terug in een prachtig ruim pand aan één van Amsterdams mooiste grachten, vlakbij de Negen straatjes.

Knopenwinkel
Photo courtesy & © Copyright DutchAmsterdam.nl

Net op tijd want de knoop is weer helemaal hot. Hij wordt hier dan ook verkocht in allerlei soorten en maten van parelmoer tot been, van gebrand hout tot glas en van alles ertussen in. Niets is zo belangrijk als individualisme en trends in de mode van nu, het gaat dus allemaal om de details.

Thea: “Ik denk dat mensen van nu anders willen zijn, zij willen onderscheiden en op dat gevoel wil in inspelen met mijn unieke knopencollectie.”

Je raakt in De Knopenwinkel trouwens toch al niet uitgekeken, want Thea verkoopt ook handgemaakte handtassen, ceintuurs en sieraden van over de hele wereld.

Adres & Informatie


De Knopenwinkel
Herengracht 389 [Google Map]
1016 BC Amsterdam

Tel: 020 – 626 9472

Website

De Knopenwinkel

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.