De Badjassenwinkel

UniekeWinkeltjes.com — Eigenlijk heet ‘De Badjassenwinkel’ officieel De Drie Doeckjes, maar dit is wel zo duidelijk: Monique Schuchart verkoopt badjassen.

En je ziet het zo: als je hier niet slaagt, slaag je nergens. In de winkel, aan de Vijzelgracht, op een steenworps afstand van het Weteringsplantsoen — hang een grote collectie badjassen in een scala aan kleuren en in vele maten. [Adres informatie is aangepast omdat de winkel verhuisd is]
Er zijn overigens wel 150 verschillende soorten badjassen beschikbaar, in diverse stoffen, modellen en lengtes.

Een badjas in zijde of velours? Gevoerd? Extra lang? Extra Large? Voor babies of kinderen? Het kan allemaal.

Je kan hier natuurlijk een gewone, doch goede huis-tuin-en-keuken badjas kopen. Reken dan op een aankoop van rond de €80.

Badjassen

Maar Monique heeft ook een collectie exclusievere exemplaren. Het Parool beschreef het als volgt:

Bij binnenkomst gaat Monique een beetje schuil achter twee kleurige Kenzo-exemplaren. Geen ‘koopjes’. Zo’n couture-badjas komt zomaar op 259 euro. “Maar het is wel iets exclusiefs.” (…)

Ze houdt er een badlaken bij, van een vergelijkbaar design. “Het lijkt wel op elkaar, maar let eens op die kleuren van die jas? Veel sprekender, levendiger.” En het ontwerp – een scala aan uiteenlopende vierkanten – heeft wel iets van een schilderij.

Meer dan alleen badjassen

De Badjassenwinkel heeft ook uniseks kamerjassen “van zijde, modal, dunne katoen, of kunststof. Sportief, klassiek, of over-the-top”, alsmede “Kimono’s van wafelkatoen, met bijpassende handdoeken, badlakens, kilts en sloffen.”

Daar blijft het niet bij, want je vindt hier ook nog eens zijden kimono’s, kort en lang, in diverse kleuren. Pyjamas van zijde? Geen probleem.

En zo gaat het maar door: “Badlakens, handdoeken, slippers, kilts en badjassen voor sauna en wellness. Ook thermo-badlakens, Hammambadlakens met ingeweven patronen of linnen badlakens, in diverse maten en kleuren. We hebben ook sauna sets, van Benetton bijvoorbeeld: Badjas met capuchon, badlaken en kilt.” Beachwear is er ook. Enfin, je moet zelf maar even binnen lopen en het aanbod bekijken.

Borduren

Toen haar moeder de zaak begon kwamen klanten voornamelijk voor een andere specialiteit van de zaak: borduurwerk. Dat kan nu nog, want men borduurt hier een naam, tekst of logo op badjassen, handdoeken of badlakens. Een uniek geschenk, dus, voor jezelf of voor iemand anders.

Nieuwe Winkel: Nog Grotere Collectie

De Badjassenwinkel is onlangs verhuisd en heeft nu een nog uitgebreidere collectie.

Address


De Badjassenwinkel (De Drie Doeckjes)
Vijzelgracht 41 [Google Map]
1017 HP Amsterdam,
tel./fax 020 625 66 10
e-mail: info@debadjassenwinkel.nl

Openingstijden

dinsdag: 11.00 -18.00
woensdag: 11.00 – 18.00
donderdag: 11.00 – 20.00
vrijdag: 11.00 – 18.00
za: 11.00 -17.00
[Check voor alle zekerheid de website voor eventuele verandering]

Website

De Badjasssenwinkel

Show Comments

One Response

  1. Ter Aar

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.