Parisienne – Een Juweeltje van een Juwelenzaak

Juweliers zijn er genoeg in Amsterdam, maar er zijn echter weinig met zo’n unieke aankleding en uitstraling als Parisienne.

Deze voormalige Franse bonbons shop is door eigenaresse Bernadette omgetoverd tot iets wat veel weg heeft van een Victoriaans boudoir.

Een enorme spiegel aan een van de wanden geeft het knusse, romantische decor extra ruimte. Sta niet verbaasd als je bij binnenkomen even moet wachten terwijl iemand het decor op de foto zet.

De nostalgische sieraden worden, evenals andere accessoires zoals zijden shawls en kanten handtasjes, uit Frankrijk ingevoerd — meestal door Bernadette zelf.

De collectie verandert regelmatig, maar ook vaste klanten raken niet gauw uitgekeken op de unieke collectie oorbellen, halskettingen, broches en armbanden. Het geheel wordt gecomplementeerd met bijpassende schoenen en hoedjes.

Bernadette is bijzonder behulpzaam – en getalenteerd – in het helpen uitzoeken van de juiste combinatie sieraden en accessoires.

Dit is echt een winkeltje waar je zo vaak als je maar in de buurt bent, gauw even binnen loopt om te kijken of iets nieuws is — of, wellicht, dat leuke setje oorbellen die je vorige keer zag alsnog erbij te kopen.

U vindt Parisienne in de Berenstraat, één van de 9 straatjes – het gebied tussen de Raadhuistraat en de Leidsestraat.

Voorheen zat de zaak op nummer 4. Inmiddels zit de winkel op Berenstraat 26.

En natuurlijk kan je ook gewoon online shoppen, by Parisienne.nl

Adres & Informatie

Parisienne
Berenstraat 26
1016 GH Amsterdam


Zie Parisienne in een grotere plattegrond

Website

Parisienne.nl

Dit artikel was voor het eerst gepubliceerd in Aug. 2006, en is aangepast in Mei 2021. We zijn nog steeds kind aan huis in deze zaak 🙂

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.