De Weldaad – Antiek, Bouwmaterialen, en Decoratie

Op het eerste gezicht lijkt het misschien een vreemde combinatie: antiek, decoratie, en… bouwmaterialen? Maar het gaat bij De Weldaad, één van de talloze unieke winkeltjes in de’Negen Straatjes,’ uiteraard niet om ordinaire bakstenen en triplex boekenplanken.

De Weldaad is gespecialiseerd in brocante, historische bouwmaterialen en antieke boerenmeubels uit Nederland, Hongarije, Slowakije en Frankrijk.

De snel wisselende voorraad wordt verkocht aan particulieren, maar ook aan groothandels, winkeliers, horeca, architecten, stylisten en decorateurs.

De persoonlijk uitgezochte woonartikelen worden direct ingekocht bij sloopbedrijven, inboedelhandelaren, particulieren/ zigeuners en op antiekmarkten.
– Source: De Weldaad

De Weldaad, Amsterdam
Wat dat inhoudt kan je online bekijken — en kopen. Maar ja, het is natuurlijk leuker om de gezellig volle winkel op de hoek van de Reestraat en de Keizersgracht te bezoeken.

Je vind er van alles — van antieke tegeltjes tot een Delfts blauw, porseleinen toilet, en van kristallen kroonluchters tot een standbeeld van Jezus.

We hebben er stoffige flesjes gezien — eeuwen oud, en afkomstig van graafwerkzaamheden in de buurt.

Een dame in een onberispelijke jurk, een zeer duur uitziende jas, en in het bezit van een adelijke stem, stond met een gezicht vol plezier oude sloten uit een houten bak te vissen.

En een oude heer legde mij haarfijn uit (zonder dat ik daarom vroeg) hoe een melkkoker werkte.

Er staat wel eens een gevelsteen, en je vindt hier eigenlijk zo vaak als je binnen loopt prachtig sierglaswerk. Kandelaars zijn er ook.

Enfin, er ligt hier ogenschijnlijk genoeg om een grachtenpandje van top tot teen mee aan te kleden.
De Weldaad, Amsterdam
De zaak had voorheen ook een groothandel in Abcoude, maar die lokatie is inmiddels verhuisd naar de Noordermark 35-36 in Amsterdam. Particulieren zijn ook hier hartelijk welkom. Neem de tijd, want de zaak zit in een voormalige garage van 230 m2.

Wat een Weldaad: Een lokatie in de Negen Straatjes, op de Noordermarkt, en online (waar je overigens ook nieuwe artikelen kan kopen — alles van zeepbakjes tot schommelstoelen).

Adres en Informatie

De Weldaad
Reestraat 1
1016 DM Amsterdam
Tel: +31 (0)20-6270077
Mob: +31 (0)6-19164169
E-mail: mirjam@weldaad.com

Website

De Weldaad

Show Comments

4 Comments

  1. GUbbels
  2. Susan
  3. Harm Giezen
  4. bouwmaterialen

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.