Outland Records Amsterdam

Ondanks de naam Outlands Records is het voor leken niet altijd direct duidelijk wat deze winkel aan de Amsterdamse Zeedijk nou eigenlijk verkoopt.

Eens hoorden wij een dikke Amerikaanse dame, die naar grote, Mickey Mouse-achtige pop in het winkelraam stond te staren, gefrustreerd roepen, “But what is it?”

Voor ingewijden is het echter allemaal duidelijk. Outlands Records is voor hen een soort Mekka van muziek, kunst, en designer toys.

Outland Records Amsterdam

Muziek

Na de oprichting, in 1991, genoot Outland Records al gauw internationale bekendheid om haar steengoede techno tracks. De platenhoezen van kunstenaar Dadara maakte het label ook zeer herkenbaar.

Helaas ging het label, alsmede een tweede label (Spiritual Records), in 1997 falliet door interne management akkefietjes. Originele Outland mixes uit die 91-97 periode zijn vandaag de dag dan ook aardig wat geld waard.

Gelukkig werd er een herstart gemaakt door oud-medewerker Jeroen Krom (a.k.a. dj Jerome), en is het label helemaal terug met nieuwe releases.

Muziek stijlen: House, Grooves, Minimal, Techhouse, Jackin House, Techno, House-Progressive & Trance.

De winkel verkoopt ook DJ benodigheden, en natuurlijk kan je hier terecht voor party tickets.

Designer Speelgoed

Outland Records Amsterdam

Door de hele winkel zie je collecties van grappige figuurtjes, waarvan je enkele zelf in kan kleuren. Het gaat hier om poppetjes van o.a.d Plush, Tokidoki, Unkl Brand, Toy2r en Kozik.

Het is duidelijk speelgoed voor volwassenen — en net als alle vormen van kunst roepen ze soms felle reakties op (lees: je vindt ze mooi of niet…). Liefhebbers verzamelen ze met grote passie.

De diverse merken poppetjes doen soms veel op drie-dimensionele grafitti lijken. Als je in je familie of vriendenkring de eigenaar van een skateboard hebt is zo’n designertoy wellicht een uniek cadeau idee.

Outland Records Amsterdam

Outland Records krijgt elke week weer nieuwe designer toys binnen.

Kunst

De kelder van Outland Records is onlangs omgetoverd in een art gallery waar het werk van Nederlandse artiesten kan worden bewonderd.

Elke 5-6 weken is er een nieuwe collectie.

Al met al is Outland Records een unieke winkel, en is op deze site dus zeker op zijn plaats.

Adres en Informatie


Outland Records
Zeedijk 22 [Google Map]
1012 AZ Amsterdam

Tel: 020-6387576
Email: outlandrecords@zonnet.nl

Websites

Outland Records
Outland Records at MySpace Hier kan je onder andere naar Outlands tracks luisteren.

In De Buurt

Ook op de Zeedijk
Ook in de Rosse Buurt

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.