SPRMRKT

Op de Amsterdamse Rozengracht, schuin tegenover het huis waarin Rembrandt — na zijn faillissement — enige jaren tot zijn dood in 1669 heeft gewoond, vind je de SPRMRKT.

Tja, je leest natuurlijk gewoon ‘Supermarkt,’ maar dat is alleen een verwijzing naar de super die tot 2003 op deze plek zat. Alleen de oude koelkastdeuren van de kleedkamers herinneren nog aan de tijd van Super de Boer en Edah.

Tegenwoordig vind je hier designer label meubels, kleding, juwelen, schoenen, mode accessoires, en kunst uit de jaren zeventig en tachtig — maar ook jonger.

De 450 vierkante meter winkel, die er van binnen uitziet als een opgeleukte vliegtuig hangar, heeft een unieke vibe. Winkelen hier is een ervaring.

Vergelijkbaar met Colette in Parijs en Corso Como in Milaan, is SPRMRKT een mecca voor liefhebbers van niet-alledaagse design en kunst.

Binnen in de winkel bevindt zich nog een winkel: SPR+ Je kan daar terecht voor labels die niet, of nauwelijks, elders in Nederland zijn te vinden, zoals bijvoorbeeld wendy + jim, martin margiela, henrik vibskov, marjan pejoski, comme des garçons, rick owens, en de Acne jeans limited edition.

SPRMRKT

Boeken

SPRMRKT heeft ook een grote collectie kunst en fotografie boeken, alsmede alternatieve bladen zoals A,B,C etc. Butt, en Victor and Rolf.

Kapper


Na 16:00 uur kan je bij SPRMRKT je haar laten knippen door modellenkapper Taco.

Meer…

Verder vind je bij SPRMRKT onder andere stoffen en behang, muziek, alsmede een steeds wisselende kunst tentoonstelling,

Adres en Informatie

SPRMRKT
Rozengracht 191-193 [Google Map]
1016 LZ Amsterdam
020-3305601

Show Comments

3 Comments

  1. Anneke
  2. Dineke Wolters
  3. Narinda Walbolo

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.