Tike Design — Footstools

De Grimburgwal, gelegen tussen het Rokin — ter hoogte van de rondvaartboten — en de Oudezijds Achterburgwal, is een druk, doch gezellig straatje met unieke winkeltjes, gallerietjes, een paar leuke eethuisjes, en een populair eetcafe.

Op nummer 15 aldaar vinden we Tike Design.

Het is een miniscuul winkeltje, waarin Tike Veenstra de door haar ontworpen en vervaardigde kunstwerken tentoonstelt.

Er staan telkens een stuk of 12 totaal verschillende voetenbanken — stuk voor stuk ‘works of art’ die tot ver over de grenzen geliefd zijn.

Het Home Design Magazine van The New York Times beschreef Tike’s footstools als “singular Sensations.”

Footstools, die het begrip meubel overstijgen. Want Tike ontwerpt ze met het idee, dat een footstool meer kan zijn dan een simpele lage bank op pootjes. Een footstool is dan ook een weerslag van haar levenservaring, dromen en verlangens. Daarom zijn haar footstools net zo eigenzinnig als Tike zelf, want ze hebben elk hun eigen verhaal. Een verhaal, dat fascinerend is als een kunstwerk.

Tike Design

De Tike Footstools zijn in eigen atelier ontworpen en vervaardigd.

Bij elk ontwerp laat zij zich inspireren door stofferingmateriaal, dat ze overal vandaan haalt. Fluoresceerde plastics, meegenomen vanuit Amerika, afgewerkt met raffia franje uit Londen. De kekke pootjes ontdekte zij in Italië. Zo ontstond een eigentijdse bank met een spannende uitstraling. Zij bedenkt veelal banken, die het technisch onmogelijke benaderen. Ze houdt van die uitdaging. Experimenteert net zolang als nodig is. Naast het vormgeven van haar eigen ideeën werkt Tike ook graag die van anderen uit.

Tike Design

Tike Footstools zijn uitgevoerd in skai, leer, zijde, wol, fluweel. Enkele zijn met plastic hoezen afgewerkt. Eronder poten van allerlei herkomst: van koeienbot, beukenstam tot metaal.
– Source: Tike Design

Adres en Contact Informatie


Tike Design
Grimburgwal 15 [Google Map]
1012 GA Amsterdam

Openingstijden

Donderdag en Vrijdag van 11.00 – 18.00 uur,
Zaterdag van 11.00 – 17.00 uur (ook na afspraak)

Website

TikeDesign.com

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.