Himalaya New Age Winkel & Theehuis

Update:: Helaas is Himalaya al geruime tijd gesloten vanwege een conflict over de huur — die bij vernieuwing van het contract veel te hoog zou worden.

Dat probleem komt vaak voor, waardoor er veel unieke winkeltjes verdwijnen.

De mensen van Himalaya zoeken naar een nieuwe plek, en daarom laten we dit artikel nog staan in de hoop hen spoedig weer te kunnen bezoeken.


Vlakbij het voormalige Politiebureau Warmoesstraat, o.a. bekend uit de boeken van Baantjer, kan je na een stevige portie winkelen rechtstreeks de bewierookte hemelse gewesten binnenlopen. Als het ware, dan.

Kenners weten het al: we hebben het hier over de Himalaya New Age Store:

Al meer dan 25 jaar vind je onze unieke boekwinkel in het hartje van Amsterdam: een oase van rust en inspiratie in het turbulente stukje stad tussen Centraal Station en de rosse buurt. Begonnen met drie planken boeken en achterin een galerie, is Himalaya inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste spirituele boekhandels van Nederland. Sinds 1997 heeft Himalaya er een winkel bij.

Himalaya New Age Bookstore, Gallery and Tea House

Bij Himalaya vind je alles — van Amuletten tot Zoutlampen, van boeken tot kristallen, en van oorkaarsen tot wierook.

In onze boekhandel vindt u een groot en gevarieerd aanbod van Nederlandse en Amerikaanse titels op het gebied van zelfontwikkeling, religie (o.a. gnosis, Hindoeisme en Boeddhisme), astrologie, sjamanisme en wicca, tarot, aura’s en chakra’s en gezondheid.

Naast boeken hebben wij ook een brede collectie gespecialiseerde muziek.

Ook het uitgebreide assortiment uit India geimporteerde beelden en wierook, bijzondere sieraden, geneeskrachtige en uitzonderlijke stenen, etherische oliën en tarotkaarten maakt dat u makkelijk een dag kunt doorbrengen in onze winkel.

Theehuis

Mocht je tijdens het zoeken naar spirituele voldoening ook aan de inwendige mens beginnen te denken, dan vind je achter in de zaak een zeer populair theehuis. Vanuit het theehuis heb je uitzicht over de rondvaartboten en het Damrak. Zoals alles huizen aan deze kant van dit stukje Warmoesstraat staat het pand met zijn voeten in het water van wat eens, een aantal eeuwen terug, de uitmonding van de rivier de Amstel was.

Er is een ruim assortiment taartjes, koeken en cakes, “de lekkerste tosties van Amsterdam,” royaal belegde broodjes, goed gevulde salades en soepen uit eigen keuken — dat alles met een nadruk op biodynamische kwaliteit. Verder staan er een aantal veganistische gerechten op de menukaart, en kunnen enkele niet-veganistische gerechten zonder zuivel worden geserveerd.

Adres & Informatie


Himalaya New Age Winkel,
Theehuis & Galerie
Warmoesstraat 56
1012 JG Amsterdam

Tel: 020-626 0899
Email : info@himalaya.nl

Website

Himalaya New Age Winkel

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.