Wijs & Zonen, Koffie en Thee

Als je vroeger vanaf het Oudekerksplein naar de Warmoesstraat liep, en vrijwel recht voor je uit het winkeltje van Wijs & Zonen zag, was het niet moeilijk je even in de vorige eeuw te wanen.

Of in de eeuw daarvoor, want op deze plek in de Warmoesstraat (niet Warmoestraat) verkochten Meneer Wijs en familie tot voor kort al sinds 1828 koffie en thee — een bedrijf waar ze overigens al in 1792 al mee waren begonnen.

‘Tot voor kort,’ want per November, 2006 is de koffie en thee handel verhuisd naar een nieuwe – doch nog steeds ouderwets gezellige – lokatie aan de dichtbij gelegen Zeedijk.

Het loont de moeite de nieuwe winkel te bezoeken. Op dit [kaartje van Google] ziet U hoe U de nieuwe winkel binnen een paar minuten te voet kunt bereiken. [Let wel, het kaartje geeft de auto route aan. U kunt gewoon via de Lange en de Korte Niezel naar de Zeedijk lopen]

Hier vind U alvast de jongste informatie over deze oude Amsterdamse zaak.

Wijs en Zonen, koffie en thee: uniek winkeltje in Amsterdam

Wijs & Zonen, koffie en thee
Photo © copyright DutchAmsterdam.nl. Used by permission.

Hiernaast ziet U nog een foto van de gevel van het pandje in de Warmoesstraat. Zo zult U de zaak inmiddels niet meer aantreffen. Veel van het oude interieur is overgebracht naar de nieuwe lokatie.

Dat geldt uiteraard ook voor het bord waarop vermeld staat dat Wijs & Zonen hofleverancier is.

Website

Wijs & Zonen

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.