De Badjassenwinkel: nieuwe locatie; grotere collectie

UniekeWinkeltjes.com — Vraag een doorsnee Amsterdammer je te vertellen waar de Gravenstraat is, en tien tegen één krijg je, “Ik zou het echt niet weten” als antwoord.

Vraag diezelfde Amsterdammers je dan maar naar de Vijzelgracht te sturen, en de meeste van hen zullen je precies kunnen vertellen waar dat is en hoe je er komt.

Zie daar de reden dat De Badjassenwinkel is verhuisd — van een klein winkeltje in een smal steegje naast de Nieuwe Kerk naar een ruime winkel aan de brede Vijzelgracht.

Eigenaresse Monique Schuchart licht toe:

De vorige locatie was voor vele Amsterdammers zelfs na 25 jaar nog steeds onbekend.

Maar de winkel aan de Vijzelgracht wordt door veel mensen gezien vanuit de tram of langsfietsend of -lopend, van de Pijp naar het centrum en vice versa.

Badjas

Let wel, de Vijzelgracht, in 1933 gedempt, ligt in het verlengde van de Vijzelstraat — dicht bij het Weteringsplantsoen. De nieuwe locatie is dus zeer makkelijk te bereiken, met trams 16, 24, en 25 vanaf (of naar) het Centraal Station, en met trams 7 en 10 van elders.

Kom je met de auto, parkeer dan in een zijstraatje, of in parkeergarage Heinekenplein (net aan de andere kant van het Weteringsplantsoen).

Grotere Collectie

Wie het oude winkeltje nog heeft gekend weet dat het zo klein en vol was dat je daar bij wijze van spreke naar buiten moest om van gedachten te kunnen veranderen.

De nieuwe winkel is daarentegen ruim en comfortabel opgezet, zelfs nu de collectie nog uitgebreider is.

Zo heeft De Badjassenwinkel nu ook sauna- en wellnessartikelen en producten, zoals extra lange saunabadlakens, saunakilts voor dames en heren, slippers, en een geheel nieuwe uitvinding: het HaLu saunakussen van hout. (Klinkt raar, maar het is super comfortabel).

Verder natuurlijk ook bad- en scrubzout (Dode Zeezout), douchegel en andere huidvriendelijke
producten (met aloe vera gel o.a.)

Blackhooded bathrobe

Badjassen

Maar de nadruk blijft toch op de badjassen en aanverwante artikelen.

Met andere woorden, luxe badjassen, kamerjassen, ochtendjassen, housedresses, housecoats, negliges of doubleface badjassen (gevoerd met een dunne badstof), in de meest uiteenlopende stoffen en dessins.

Merken? Jazeker: Kenzo, Pelle V�vare, Luna di Giorno, Royal Touch, Taubert, HOM, Marjolaine, Louis F�raud, Triumph, Verde Veronica, Ungaro, Carrara, Gattina, Rolf S�mmare, Derek Rose, Benetton, Vandyck.

En, zegt Monique,

Vergeet niet de enige echte BLACK HOODED bathrobe, speciaal gemaakt voor ‘debadjassenwinkel’. Dit is een luxe veloursbadstof badjas met capuchon, van M t/m een ruime 3XL!

Zeer geschikt voor de sauna, want hij is niet te zwaar, superabsorberend en herkenbaar – vooral als er ook nog een naam op geborduurd is. Borduren van initialen, namen, tekst en logo’s doen we ook nog steeds!

De badjassenwinkel is met recht een unieke winkel.

Lees ook ons vorige artikel over deze zaak.

Address


De Badjassenwinkel (De Drie Doeckjes)
Vijzelgracht 41 [Google Map]
1017 HP Amsterdam,
Telefoon: 020 3201617
E-mail: info@debadjassenwinkel.nl

Openingstijden

dinsdag: 11.00 -18.00
woensdag: 11.00 – 18.00
donderdag: 11.00 – 20.00
vrijdag: 11.00 – 18.00
za: 11.00 -17.00
[Check voor alle zekerheid de website voor eventuele verandering]

Website

De Badjasssenwinkel

Nu je toch in de buurt bent…

Kijk ook eens in de Nieuwe Vijzelstraat (bij het Weteringsplatsoen)

Show Comments

No Responses Yet

     

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.