Café de Pont: Pracht lokatie, zo-zo eten, en slechte bediening

UniekeWinkeltjes.com — Als je het ons vraagt is dat restaurantje aan de Buiksloterweg — direct wanneer je de pont van het Centraal naar Noord af loopt — in de laatste jaren al een keer of drie van eigenaar veranderd.

Wat en waarom weten we niet, maar die veranderingen hebben volgens ons tot nog toe niet tot verbetering geleid.

Toen we er voor het eerst kwamen — het heette toen nog Het Ponthuys, inmiddels omgedoopt in Café de Pont — waren we blij verrast met de redelijke prijzen, vlotte en gezellige bediening, en zeer lekker eten. Vooral de tapas vielen goed in de smaak.

De lokatie is natuurlijk ook geweldig — in de loop van de pont, met bussen voor de deur en met een schitterend panoramisch uitzicht over het IJ.

Maar ja, na een overname ging de selectie, kwaliteit en hoeveelheid van de tapas een flink stuk achteruit — wellicht om mensen aan te moedigen een maaltijd in het restaurant gedeelte te gebruiken. De enkele keren dat we dat hebben we gedaan was het eten redelijk te noemen, maar wel een tikkie aan de dure kant voor wat het was.

Inmiddels is de tent ergens in Augustus of September(?) vorig jaar opnieuw in andere handen overgegaan. Sindsdien hebben we af en toe een biertje gedronken op het terras. Van de week hebben we dan toch maar even bij Café de Pont voor lunch afgesproken.

Nou, dat was een afknapper.

Allereerst was de koffie niet lekker. Toegegeven, wij zijn nogal verwende koffiedrinkers, maar wat we hier geserveerd kregen was geen tweede kopje waard.

Het was heel stil in de zaak. Buiten zaten een stuk of tien mensen op het terras. Binnen behalve mijn vrouw en ik één of twee anderen.

Toch duurde alles lang. We wilden graag een menu zien. Misschien moest het nog gedrukt worden, en wat uiteindelijk kwam — twee velletjes goedkoop papier — zag er feitelijk ook net-geprint uit. Geeft natuurlijk niet, maar het duurde even.

De bediening was best wel aardig, hoor, daar niet van. Ik vond het echter jammer dat het menu zo weinig lunch gerechten liet zien. Uiteindelijk koos ik voor een broodje oude kaas. Mijn vrouw bestelde een geitenkaas tosti. Het bestelde bier bleek net op. Dan maar een ander merk.

Toen het eten uiteindelijk arriveerde zag mijn broodje kaas er goed uit. Twee royale sneden maisbrood, wat verse sla met een lekkere dressing, twee schijfjes tomaat en een ietwat karige hoeveelheid kaas. Het heeft me goed gesmaakt. De muntthee, van verse munt, was ook lekker.

Echter, de geitenkaas tosti leek nergens naar. Tussen de plakjes gewoon witbrood zat een minuscule hoeveelheid geitenkaas op slechts zo’n 10% van het brood. Dat is pure afzetterij, helemaal voor een bedrag van €5+

Ook duur: bij het afrekenen stonden er ineens 3 extra biertjes op de rekening — die daardoor €10.50 hoger was dan die zou moeten zijn. Ondanks een hoegenaamd leeg café en vrijwel leeg terras bleek de serveester toch aardig in de war. “Hebben jullie dan niet zeven biertjes gehad?” vroeg ze nog.

Nee dus.

En het zal nog wel een hele tijd duren voordat we hier zeven biertjes bij elkaar hebben gesprokkelt. Voorlopig hebben we even de buik vol van Café de Pont. Misschien zullen we het na de volgende verwisseling van eigenaren nog eens proberen.

Café de Point op de restaurant recensies site van IENS
Café de Pont

Show Comments

2 Comments

  1. herreb
  2. Susan

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.