Onwijs Goede Koffie!

UniekeWinkeltjes.com — Onlangs liepen we bij Simon Lévelt — in het Centraal Station — binnen want we waren bijna door onze voorraad koffie heen.

We vroegen dus om vier halve pondjes Fazenda Lambari — één voor direct gebruik thuis, één om mee te nemen naar het werk, en twee als voorraad in het vriesvak.

Heerlijke koffie, die Lambari, en ons werdt dan ook al eens bij voorgaande gelegenheden verzekerd dat het Simon Lévelt’s best verkopende koffie was. Lees Verder →

Steeds meer unieke winkeltjes verdwijnen uit het straatbeeld

UniekeWinkeltjes.com — Steeds meer winkels van zelfstandige ondernemers — unieke winkeltjes, dus — verdwijnen uit het straatbeeld.

Dit blijkt uit een rapport van winkelonderzoeker Locatus, in opdracht van winkelbelegger Corio, die tientallen winkelcentra in binnen- en buitenland bezit.

Het gaat hier om zogenaamde A-lokaties — de drukke winkelstraten en winkelcentra.
Lees Verder →

Cap-poe!-cino van het Groot Melkhuis

Wat een mooie zomer, hè? Wij hebben de zomer vakantie al achter de rug, maar toen we van de week de zon zagen zeiden we tegen elkaar, “Kom we gaan er toch nog even van genieten.”

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben dan wel handenvol werk aan het bouwen en bijhouden van websites, maar tenslotte zijn we baas in eigen bedrijf — en dan kan je jezelf lekker veel snipperdagen geven.
Lees Verder →

Van Zuylen, Puccini Bombini en de toren van Brug 9

UniekeWinkeltjes.com — Afgelopen Maandag, toen het nog vrij zonnig weer was, hebben we wat gegeten op een terrasje op de Torensluis.
Lees Verder →

De Badjassenwinkel: nieuwe locatie; grotere collectie

UniekeWinkeltjes.com — Vraag een doorsnee Amsterdammer je te vertellen waar de Gravenstraat is, en tien tegen één krijg je, “Ik zou het echt niet weten” als antwoord.

Vraag diezelfde Amsterdammers je dan maar naar de Vijzelgracht te sturen, en de meeste van hen zullen je precies kunnen vertellen waar dat is en hoe je er komt.
Lees Verder →

Café de Pont: Pracht lokatie, zo-zo eten, en slechte bediening

UniekeWinkeltjes.com — Als je het ons vraagt is dat restaurantje aan de Buiksloterweg — direct wanneer je de pont van het Centraal naar Noord af loopt — in de laatste jaren al een keer of drie van eigenaar veranderd.

Wat en waarom weten we niet, maar die veranderingen hebben volgens ons tot nog toe niet tot verbetering geleid.
Lees Verder →


Pin It on Pinterest