Emporium of Wonders

Emporium of Wonders is een tijdelijke winkel op de Zeedijk in Amsterdam. Het is een collectief met o.a. veel mode, vintage kleding, meubeltjes, brocante, hoeden, lampen, en heerlijke koffie.

De Badjassenwinkel: nieuwe locatie; grotere collectie

UniekeWinkeltjes.com — Vraag een doorsnee Amsterdammer je te vertellen waar de Gravenstraat is, en tien tegen één krijg je, “Ik zou het echt niet weten” als antwoord.

Vraag diezelfde Amsterdammers je dan maar naar de Vijzelgracht te sturen, en de meeste van hen zullen je precies kunnen vertellen waar dat is en hoe je er komt.
Lees Verder →

SPRMRKT

Op de Amsterdamse Rozengracht, schuin tegenover het huis waarin Rembrandt — na zijn faillissement — enige jaren tot zijn dood in 1669 heeft gewoond, vind je de SPRMRKT.

Tja, je leest natuurlijk gewoon ‘Supermarkt,’ maar dat is alleen een verwijzing naar de super die tot 2003 op deze plek zat. Alleen de oude koelkastdeuren van de kleedkamers herinneren nog aan de tijd van Super de Boer en Edah.
Lees Verder →

De Badjassenwinkel

Eigenlijk heet ‘De Badjassenwinkel’ officieel De Drie Doeckjes, maar dit is wel zo duidelijk: eigenaresse Monique Schuchart verkoopt badjassen.

Pin It on Pinterest