Puccini Bomboni — Chocolade Bonbons

Eens had Ans van Soelen een dessert winkel waar ook wel bonbons en ander snoepgoed werden verkocht.

Toen echter bleek dat haar ambachtelijk bereidde chocolade bonbons wel heel populair waren besloot ze zich op dat product te concentreren.

Het resultaat is Puccini Bomboni, zo genoemd met een knipoog naar de dichtbij gelegen Stopera (het in verhouding met de buurt, wat heet, de stad veel te grote gewrocht dat het Stadhuis en het Opera theater behuisd).

Inmiddels heeft Puccini zich een weg gebaand in vele reisgidsen, talloze harten en een groeiend aantal magen.

Geen wonder, want de chocolade bonbons van Puccini zijn enorm goed. Heb je ze eenmaal geproeft, dan is het vanaf dat moment de standaard waaraan je alle andere chocolade zal testen.
Puccini Bomboni -- Chocolat bonbons, Amsterdam
Op internet forums zie je dan ook toeristen uit het buitenland wanhopig vragen of Puccini ook een mail order service heeft. Dat is echter niet het geval. Versheid in ingredienten is troef hier.

Wat de chocolade van Puccini zo uniek maakt is dat er geen suiker, fondant, of boter aan te pas komt. Ook zitten er geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen in de bonbons.

Optimistisch vermeldt een piepkleine brochure met de namen van alle beschikbaren smaken dan ook dat de bonbons om deze reden 7 tot 10 dagen houdbaar zijn.

Zeven tot tien dagen? Dat is ons nog nooit gelukt.

En de smaken? Nou, onze favoriet is peper (echt waar!), maar Puccini heeft ook chocolade met rabarber, lemon grass, vijg/marsepijn, anijs, calvados, thee, abricoos, enzovoorts — allemaal omgeven met chocolade met een cacao gehalte van tenminste 70 procent. Oer-gezond, dus.

Buiten bonbons kan je ook brokken en repen chocolade krijgen, alsmede de lekkerste hagelslag ooit.

Door een raam van Puccini in de Staalstraat kan je zien hoe de bonbons worden vervaardigd. Een tweede winkel is te vinden op het Singel.

Een tijd lang zat er ook een winkel in één van de aanleunhuisjes van de Oude Kerk — een uniek locatie.

Helaas is die winkel medio 2015 gesloten omdat het bedrijf de produktie voor drie winkels niet aankom.

Tja, bij Puccini Bomboni geldt het nu eenmaal om kwaliteit boven kwantiteit. Heerlijk, toch?

Puccini Bomboni, Oudekerksplein, Amsterdam

Puccini Bomboni zat ook een tijdje op het Oudekerksplein in Amsterdam

Adressen en Informatie

Puccini Bomboni heeft twee winkels in Amsterdam:

Staalstraat 17 [Google Map]
1011 JK Amsterdam
Puccini Bomboni website
Open:
Dinsdag t/m Zaterdag: 9:00 – 18:00
Zondag: 12:00 – 18:00
Maandag: 12:00 – 18:00

Telefoon: 020 626 5474

Singel 184 [Google Map]
1016 AA Amsterdam

Open:
Dinsdag t/m Zaterdag: 11.00 – 18.00
Zondag: 12.00 – 18.00
Maandag: 12.00 – 18.00

Puccini Bomboni chocolade

Puccini Bomboni chocolade

Website

PucciniBomboni.com

Wat Anderen Er Van Vinden

 1. Cassandra September 2, 2008 at 5:05 am

  Nou, je moet natuurlijk niet op een diet zijn als je hier naar binnen stapt. Maar ja, de bonbons van Puccini zijn ontzettend lekker!

 2. DieetTeVeel January 30, 2009 at 10:45 am

  Dit is mijn favoriete chocola! Overheerlijk, en met de meest unieke smaken.

  Ik wist niet dat er op de Singel ook een Puccini Bombino zat. Dat is eigenlijk dichter bij mijn huis.

  Ook leuk: het meisje dat mij hielp is ronduit schattig.

 3. j.e.trapman August 3, 2009 at 5:35 am

  Het zou wel zo prettig zijn als de prijs van de bonboni ook op internet makkelijk te vinden is.
  Zelfs in de winkel zag ik nergens de prijs per ons en moest ik er eerst om vragen voordat ik de lekkernij wilde kopen. Dat is niet comme il faut.
  De prijs bleek 5,50 per ons. Ik koos de calvados. Heerlijke chocolade maar ik proefde geen drank.
  Advies: prijs duidelijk aangeven.
  JT

 4. hehudig November 9, 2009 at 10:34 am

  Tja, na Puccini vallen alle andere bonbons en chocolade in het niet. Als rasechte Rotterdammer hoop ik op een dag in mijn eigen stad een Puccini winkel te kunnen binnenstappen.
  En wat dat dieet betreft? Omdat er geen toegevoegde suiker, fondant, boter en kunstmatige producten in zit is het gezonder dan een ‘broodje gezond’. En mag je hier met een gerust hart van genieten.

 5. Purmerender December 21, 2009 at 1:18 pm

  Al jarenlang “vaste klant”. Idd de meest “gezonde” chocolade, ook als je geen suiker mag!!!
  @JT Dit “niet Nederlands” en dus voor de meeste mensen niet begrijpelijk….. Jammer want voor dit soort producten met liefde en smaak voor het product bereid ga je er van uit dat t product goed is, ongeacht de prijs!!!!

 6. Heerlijkheid March 14, 2011 at 3:48 pm

  Ik heb bij heel wat speciaalzaken in Amsterdam chocolade gekocht, maar voor mij is en blijft Puccini Bomboni de best chocolade specialist.

  Telkens als ik hier wat koop neem ik een stuk of wat van de aan mij bekende smaken, en daarbij 1 of 2 smaken die ik nog niet ken. Wat een heerlijke creaties zitten er tussen — waarvan velen met ingredienten die je normaliter niet met chocolade in verband brengt.

  Mijn favoriet? De chocolade met peper!

 7. Taco Hoes October 20, 2012 at 1:55 pm

  De prijzen zijn per heden 6,20 per ons. Per stuk van 35 à 40 gram, zit je dan op iets van 2,20. Hoeveel is 35 à 40 gram? Een normale bonbon (formaat supermarkt/traditionele banketbakker) weegt 15 gram, dus dit zijn af en toe echt hele apparaten. Favoriet: abrikoos-marsepein. Eet smakelijk!

 8. Martijn S April 27, 2013 at 5:40 am

  Puccini’s bonbons zijn lekker, maar ook behoorlijk bombastisch. Het zijn echt chocolade bommen. Vooral de grotere vind ik qua smaak vaak erg zwaar. Ook de bediening in de winkel aan de Staalstraat vond ik (toen ik er nog kwam) erg arrogant. Door een combinatie van deze dingen ben ik gaan zoeken naar andere chocolademakers in Amsterdam.

  Mijn favoriete chocolademakers in Amsterdam zijn Van Velze’s in Amsterdam Oost en ArtiChoc in Amsterdam zuid. Originele smaken, goede kwaliteit chocola. Bij beide winkels staan mensen die trots zijn op hun produkt en er ook helemaal achter staan, en dat merk je. Echt een cadeautje voor jezelf (of een ander).

  Holtkamp is wat traditioneler, maar qua smaak en kwaliteit ook erg goed!

  Metropolitan deli van Kees Raat is qua chocoladekwaliteit geweldig, maar naar mijn idee te duur (6,95 per ons) en ik vind de bonbons te plat en te klein. Ook de bediening in de winkel vond ik erg rommelig en ondeskundig (ik was er anderhalve week geleden). Niet wat je verwacht als je deze prijzen moet betalen. De sfeer in de winkel vond ik ook rommelig. Ik kreeg niet het idee dat ik in een kwaliteitswinkel stond met geweldige produkten, maar meer in een soort “tourist trap” met te dure spulen, die weliswaar goed van smaak waren (ik heb ook het ijs geprobeerd), maar er mist iets.

  Unlimited delicious heeft een aantal hele lekkere bonbons, maar er zitten ook mindere goden tussen (en ze zijn te klein).

  Dan is er nog Pompadour. Goed qua kwaliteit, maar om de een of andere reden hebben ze het nèt niet… Tot zo ver mijn vergelijkend chocolade onderzoekje in Amsterdam 🙂

 


Pin It on Pinterest

Share This