LaBeuf Shoes

Op de Zeedijk, pal naast Wijs & Zonen (u weet wel, ouderwets lekkere koffie en thee), zit La Beuf Shoes — de unieke schoenenzaak van schoenontwerpster Maryline Liabeuf.

Update: Helaas bestaat het winkeltje van LaBeuf Shoes inmiddels niet meer. Maar de clogs worden nog steeds gemaakt, zei het nu onder de naam Fryskes.

Beschouw de rest van deze pagina als een stukje historie.

Naast internationale topdesigners presenteert zij onder het label LaBeuf Shoes haar eigen ontwerpen, bestaande uit een collectie handgemaakte muiltjes:

De houten muiltjes worden op bestelling gemaakt. Zo bent u verzekerd van iets bijzonders. Er kan gekozen worden uit diverse soorten leer en meubelstoffen.

De houten zolen zijn gemaakt van beukenhout en bestaan in twee varianten. Een met een hoge hak en een laag model.

U kunt kiezen voor de hoge variant uit een model met 2 kruisbanden of 1 brede band. Voor de lage variant is er een model met 3 bandjes of met 1 brede band.

U kunt ook uw eigen stof meenemen. Dan heeft u bijvoorbeeld dezelfde stof voor de jurk als voor de muiltjes!

Ze zijn verkrijgbaar in maat 36 t/tm 41. De levertijd is maximaal 2 weken. De prijzen varieren tussen 99 Euro en de 115 Euro.

Maryline verwerkt in haar ontwerpen diverse materialen als vissenleer, hagedissenleer, slangenleer, textiel, touw en elastiek. De stoffen zijn afkomstig uit stalenboeken en worden gerecycled.

Behalve Maryline’s eigen werk zijn er ook schoenen en laarzen van merken zoals Jouer le style, suecomma bonnie, Chie Mihara, Roda Vialis, Terra Plana, Think!, United Nude, Salvador Sapena, Ash, Balling&Ulrich, Irregular Choice.

Gelukkig zit de winkel op loopafstand van het Centraal Station, dus ver hoe je met je aanwinsten niet te slepen.

Adres en Informatie


LaBeuf Shoes [Winkel bestaat niet meer. Zie informatie bovenaan deze pagina]
Zeedijk 45A [Google Map]
1012 AR Amsterdam
Nederland
Tel: 020-6228612
Email: info@labeufshoes.eu

Openingstijden:
dinsdag t/m zondag van 12:00 tot 20:00 uur

Website

LaBeuf Shoes

Wat Anderen Er Van Vinden

 1. Patricia July 8, 2008 at 1:13 pm

  Verkopen jullie de clogs (damesklompjes) van Vialis ?
  Kunnen jullie evt. clogs op maat maken en wat kost dat ?
  Alvast bedankt, Patricia

 2. Sandra September 1, 2008 at 7:19 am

  Hoi Patricia,

  Ik geloof dat ik daar Vialis heb gezien (je schrijft niet naar de winkel maar naar een website waarop LaBeuf Shoes wordt vermeld).

  Ze maken er inderdaad diverse schoenen op maat.

  Het is een kleine winkel, maar met een steeds wisselende collectie schoenen. Zeer de moeite waard, vooral ook omdat je er vaak schoenen ziet die je vrijwel nergens anders tegenkomt.

 3. Marion Vermeulen October 1, 2008 at 6:27 pm

  Goh, ik had zo’n zaak helemaal niet verwacht op de Zeedijk. Een vriendin nam mij van de week er naar toe mee. Zij had over LaBeuf op deze website gelezen.

  Toen ze vroeg of ik mee wilde dacht ik eerst dat ze me voor de gek hield. Als je ‘Zeedijk’ hoort denk je toch altijd aan de Rosse Buurt en aan enge figuren die drugs verkopen?

  Maar nee, hoor. Ik had er geen idee van dat de Zeedijk zo was verandert. We hebben bij Wijs en Zonen — pal naast de shoenenwinkel — heerlijke koffie gedronken. Toen schoenen kopen. Een paar winkels verder keken we naar mooie jurken.

  Uiteindelijk hebben we een late lunch gegeten bij Lalei, die ook op Unieke WInkeltjes staat.

  Hulde voor deze site! Ga zo door!

 4. Jarinda March 22, 2009 at 12:14 am

  Wat leuk om LaBeuf op deze site te zien. Ik koop er geregeld schoenen, en ben zeer tevreden. Echt een aanrader voor unieke schoenen.

 


Pin It on Pinterest

Share This