Palazzina – Lingerie en Badmode Speciaalzaak

Vrijwel elke man die wel eens door de Paleisstraat loopt, fietst of rijdt weet hem te vinden: Palazinna, een kleine lingerie en badmode speciaalzaak die vaak de mooiste spulletjes in de etalage heeft.

Met ‘spulletjes’ bedoelen we dan prachtige lingerie setjes van top merken.

De zaak heeft een goede sortering — van een t-shirt beha tot exclusieve lingerie in alle maten (70 At/m 105 H).

Maar hoewel Palazinna een top locatie heeft, is het tamelijk moeilijk om online veel over de zaak te weten te komen.

De website — www.palazinna.com — biedt alleen een flash optie, en is in sommige browsers niet te bezichtigen.

Palazzina lingerie Amsterdam

Gezien op de website van Palazzina Lingerie

Als je de site wel kan bekijken zie je uiteraard mooie lingerie en badmode. Echter, wanneer je iets leuks ziet is er ten eerste geen informatie, zoals op zijn minst een merknaam. Ten tweede kan je niet op een plaatje klikken om meer informatie te krijgen, en ten derde zie je al snel het volgende item in beeld komen.

Ten slotte is de contact informatie moeilijk te lezen tegen de achtergrond van het gekozen plaatje.

Misschien betreft het hier een kwestie van ‘goede wijn behoeft geen krans,’ maar wij kunnen ons niet voorstellen dat de website veel bijdraagt aan het success van Palazinna. Er hoort op zijn minst een gewone pagina met duidelijke contact informatie te zijn, waarop mensen die dat willen de mogelijkheid krijgen om de flash slideshow presentatie te zien.

Maar goed, van ‘horen zeggen’ weten we wel dat de zaak goede service biedt, waardoor Palazinna de waardering geniet van een grote groep trouwe klanten.

Update: Inmiddels hadden Ellen en ik de gelegenheid zelf eens deze winkel binnen te stappen — op zoek naar een goede BH die, ahem, een rijkbedeelde meid zoals ik ondersteuning kan bieden zonder daarbij op een onderdeel van de Vesting van Amsterdam te lijken.

Wat ons opviel is dat we werden geholpen door mensen die echt plezier in hun werk hebben. En vakkennis. Men nam de tijd voor ons, er werdt naar ons geluisterd, en wat vraagjes later gingen we met een aantal BHs de paskamer binnen.

Palazzina Lingerie, Paleisstraat, Amsterdam

Daar zat heel wat moois bij, en dat niet alleen: de meeste modellen pasten zeer goed. Eén van de BHs zat zelfs zo goed dat ik die maar gelijk aan hield. Bij de kassa deed ik net alsof ik niet van de prijs schrok, want die lag beduidend hoger dan ik van tochtjes naar mindere zaken gewend was.

Maar goed, ik heb nu dan ook een Mercedes voor mijn borsten. Het is een pronkstuk waar ik mij niet voor hoef te schamen (wat heerlijk dat we in een tijd leven waarin we bewust een knoopje meer mogen losknopen…) en het comfort is gewoon niet te vergelijken met goedkopere BHs.

Ellen is ook zeer tevreden, en volgens haar is een goed-passende BH waar je ook nog eens mee voor de dag kan komen (tja… bedenkt maar een gelegenheid) een ‘tikkie’ meer wat de prijs betreft dubbel en dwars waard.

Palazinna is een unieke winkel met behulpzaam personeel en een uitgebreide collectie prachtige lingerie. Ons zien ze hier in ieder geval zeker geregeld weer terug.

Update 2 Een stuk of wat vriendinnen zijn inmiddels, op ons aanraden, ook eens bij Palazzina binnen geweest om lingerie te kopen. Ze zijn allemaal tevreden. Opvallend, vindt iedereen, is de behulpzaamheid van het personeel — en dat niet aan je zitten te frunniken (zoals dat mij wel eens in een andere zaak is overkomen).

Deze gastpost is geschreven door Ellen Wolters, wiens kleine woning in een zijstraat van de Albert Cuypstraat in Amsterdam uitpuilt van de pas-gekochte snuisterijen en andere aanwinsten.

Adres & Informatie

Palazinna Lingerie
Paleisstraat 17,
1012 RB Amsterdam

Tel: (020) 623 48 65

Website

Palazinna Lingerie

Wat Anderen Er Van Vinden

  1. Marloes March 16, 2011 at 8:55 am

    Ik ben naar aanleiding van dit Unieke Winkeltjes artikel eens bij Palazinna wezen kijken. Nou, jullie worden bedankt 🙂 Ik heb hier een paar prachtige BHs gekocht. Beiden zijn eigenlijk te mooi om te verbergen en toch zitten ze beter dan mijn vorige favorieten.

    Vriendelijke bediening van vakmensen. Ik voelde me op mijn gemak.

  2. Anneke August 15, 2011 at 10:23 am

    Normaliter loop ik niet zo gauw een lingerie speciaalzaak binnen. Geef mij maar iets van H&M of zelfs gewoon Vroom en Dreesman. Maar een vriendin die middels deze website een keer naar Palazzina is geweest drong er bij mij telkens op aan dat ook te doen. Eerst heb ik dus hier even het verhaaltje gelezen. En toen ben ik toch maar eens gegaan.

    Ik heb veel meer geld uitgegeven dan ik ooit aan BHs heb besteed, maar ik moet eerlijk zeggen dat het zeker de moeite waard is. Ik heb er twee gekocht en ze zitten heerlijk. Dat kan ik van geen enkele andere BH zeggen.

 


Pin It on Pinterest

Share This