SPRMRKT

Op de Amsterdamse Rozengracht, schuin tegenover het huis waarin Rembrandt — na zijn faillissement — enige jaren tot zijn dood in 1669 heeft gewoond, vind je de SPRMRKT.

Tja, je leest natuurlijk gewoon ‘Supermarkt,’ maar dat is alleen een verwijzing naar de super die tot 2003 op deze plek zat. Alleen de oude koelkastdeuren van de kleedkamers herinneren nog aan de tijd van Super de Boer en Edah.

Tegenwoordig vind je hier designer label meubels, kleding, juwelen, schoenen, mode accessoires, en kunst uit de jaren zeventig en tachtig — maar ook jonger.

De 450 vierkante meter winkel, die er van binnen uitziet als een opgeleukte vliegtuig hangar, heeft een unieke vibe. Winkelen hier is een ervaring.

Vergelijkbaar met Colette in Parijs en Corso Como in Milaan, is SPRMRKT een mecca voor liefhebbers van niet-alledaagse design en kunst.

Binnen in de winkel bevindt zich nog een winkel: SPR+ Je kan daar terecht voor labels die niet, of nauwelijks, elders in Nederland zijn te vinden, zoals bijvoorbeeld wendy + jim, martin margiela, henrik vibskov, marjan pejoski, comme des garçons, rick owens, en de Acne jeans limited edition.

SPRMRKT

Boeken

SPRMRKT heeft ook een grote collectie kunst en fotografie boeken, alsmede alternatieve bladen zoals A,B,C etc. Butt, en Victor and Rolf.

Kapper


Na 16:00 uur kan je bij SPRMRKT je haar laten knippen door modellenkapper Taco.

Meer…

Verder vind je bij SPRMRKT onder andere stoffen en behang, muziek, alsmede een steeds wisselende kunst tentoonstelling,

Adres en Informatie

SPRMRKT
Rozengracht 191-193 [Google Map]
1016 LZ Amsterdam
020-3305601

Wat Anderen Er Van Vinden

 1. Anneke October 1, 2008 at 6:46 am

  SPRMRKT is een geweldige winkel, en inderdaad ‘uniek.’ Ik vond deze zaak via jullie Unieke Winkeltjes website, en vond het gepast om jullie daarvoor te bedanken. Bij deze dus.

 2. Dineke Wolters February 2, 2009 at 12:15 pm

  Ik bel al jaren vrijwel elke dag met de tram langs deze winkel gereden, maar pas nadat ik ’em hier zag wist ik wat voor zaak het was. Dus toch maar eens gaan kijken. Wat een heerlijke winkel! Precies mijn stijl. Ik zou er zo wel willen wonen.

  Leuk site, overigens.

 3. Narinda Walbolo March 16, 2011 at 9:06 am

  Wat een aparte winkel, zeg. Een ‘winkeltje’ is het zeker niet, maar het is wel duidelijk waarom deze zaak een vermelding op Unieke Winkeltjes waardig is. Ik heb de zaak via deze website gevonden, en het is inmiddels een van mijn favoriete modezaken in Amsterdam.

  Gisteren heb ik hier nog een heel leuk rokje gekocht.

  Een aanrader!

 


Pin It on Pinterest

Share This